Tue asunnottomia ja syrjäytymisvaarassa olevia

Lahjoittamalla tuet Sininauhasäätiön asunnottomuuden ja syrjäytymisen vastaista työtä. Lahjoitusvaroja suunnataan lisäksi päihteiden käyttäjän lähipiiriä tukevaan perhetyöhön ja nuorten päihteettömään elämään kannustavien tapahtumien ja tempausten järjestämiseen

 

Tutustu tarkemmin miten tuet työtämme lahjoittamalla.

Mihin

lahjoitusvaroja käytetään?

Valitse itsellesi sopivin tapa lahjoittaa.

Miten voin lahjoittaa?

Lue lahjoittamiseen liittyvistä tietosuojakäytönnöistämme

Sininauhasäätiöllä on rahankeräyslupa

Lahjoittamalla tuet terveyttä ja arjen hallintaa edistävää toimintaa.

Asunnottomuuden tai päihderiippuvuuden kanssa kamppailevan on vaikea pitää yllä arjen rytmejä ja rutiineja. Hyvä arki ja mielekäs tekeminen ovat tarpeen kuntoutumisen ensiaskeleiden ottamiseksi. Me Sininauhasäätiössä haluamme auttaa asiakkaitamme kiinnittymään mielekkääseen arkeen sekä tarjota vaihtoehtoja päihteiden käytön tilalle. Päiväkeskuksessa asunnoton saa peruspalveluja, mutta mitä sen jälkeen? 

Lahjoitusvaroilla tuetaan paremman arjen rakentamistyötä: hankimme lippuja harrastuksiin, tarvikkeita eri vertaisryhmätoimintoihin tai vaikkapa kahvipullat vertaisryhmään tai ruokatarvikkseet kokkikerhoon. Ryhmätoiminnoilla  on iso merkitys ihmisen voimantumisessa ja osallisuuden vahvistamisessa. Itsetuntemuksen ja itsetunnon lisääntyessä myös kyky ja halu suunnitelmallisen toiminnan toteuttamiseen kasvaa. Ryhmissä asiakkaamme saavat myös tärkeää vertaistukea. Lahjoituksellasi tuet muutosta terveempään elämään!

Lahjoitusvaroilla tuetaan ennaltaehkäisevää päihdetyötä.

Sininauhasäätiö tarjoaa vertaistukea päihteidenkäyttäjille sekä heidän perheilleen. Lahjoitusvaroilla tuetaan muun muassa Sininauhasäätiön Perheklubitoimintaa sekä nuoriin painottuvaa ennaltaehkäisevää päihdetyötä. Päihteiden käytöllä on tutkitusti laajat vaikutukset koko käyttäjän lähipiiriin ja päihteisiin liittyvät ongelmat siirtyvät helposti seuraavalle sukupolvelle. 

 

Perheklubi on päihteitä käyttävälle ja päihteitä käyttävän lähipiirille tarkoitettu vertaisryhmä, johon myös lapset ovat tervetulleita. Perheklubiin on jokainen tervetullut juuri omana itsenään. Jokaisella on tilaa jakaa kokemuksiaan ja tunteitaan. Tarkoitus on keventää läheisen päihteiden käytön tuomaa taakkaa, antaa tilaa vaikeillekin tunteille ja näin ennaltaehkäistä ylisukupolvisia päihdeongelmia. Kun asioista puhutaan ilman salailua, päihteiden käyttöön liittyvä häpeä hälvenee. Puhuminen helpottaa oloa ja antaa uusia työkaluja haasteiden käsittelyyn.

Sininauhasäätiö on mukana erilaisissa nuorten päihteiden käyttöä ennaltaehkäisevissä tapahtumissa pääkaupunkiseudulla. Tarjoamme nuorille mahdollisuuksia tulla mukaan toimintaamme vapaaehtoisina saaden arvokasta kokemusta, sisältöä ja merkitystä elämään. Lahjoituksellasi tuet nuorten terveempää tulevaisuutta.

Voit myös lahjoittaa arjen tarpeisiin.

Olemme kiitollisia kaikista tavaralahjoituksista, mutta kaikkea emme voi ottaa vastaan käytettynä. Tälläisiä ovat esimerkiksi alusvaatteet ja hygieniatuotteet. Lahjoitusvaroilla olemme pystyneet muun muassa tarjoamaan lämpimiä aterioita päiväkeskuskävijöille ja hankkimaan defibrillaattorin päiväkeskus Illusiaan. Lisäksi varoja käytetään säätiön uusien tukiasuntojen hankintaan, että tukiasuntojen korjauksiin ja perusparannuksiin.

voit tukea heikossa elämäntilanteessa olevia antamalla aikaasi​.

Haluatko auttaa heikossa elämäntilanteessa olevia ja samalla saada tärkeää työkokemusta ja uusia verkostoja? Tule mukaan Sininauhasäätiön vapaaehtoistoimintaan!

Sininauhasäätiössä on tarjolla monenlaisia vapaaehtoistehtäviä asunnottomien, maahanmuuttajien tai muutoin heikossa elämäntilanteessa olevien parissa. Voit tehdä vapaaehtoistyötä kertaluontoisesti tai säännöllisesti. Sinä päätät mikä sopii sinulle parhaiten. Tarjoamme tehtävääsi perehdytyksen, koulutuksen, säännöllisiä vapaaehtoisten tapaamisia, tarvitsemasi tuen tehtäväsi aikana sekä virkistystoimintaa. Jokainen vapaaehtoinen allekirjoittaa vapaaehtoistyösopimuksen, ja on vakuutettu vapaaehtoistyötä tehdessään. Saat vapaaehtoistyöstäsi todistuksen ja roppakaupalla arvokasta kokemusta.

 

Miten voit lahjoittaa

Nettisivujemme kautta

Lahjoita turvallisesti osoitteessa:

www.sininauhasaatio.fi/lahjoita/

1.

Tekstiviesti 

Nopea ja kätevä tapa lahjoittaa. Lähetä tekstiviesti:"20E SININAUHA" numeroon 16588

2.

MobilePay -sovellus

Avaa MobilePay-sovellus ja kirjaudu sisään, syötä haluamasi lahjoitussumma ja kirjoita numero 35603 vastaanottaja -kenttään. Lopuksi hyväksy maksu pyyhkäisemällä näytön alareunasta.

3.

 

Keräyslupa ja tietosuoja

Rahankeräysluvan numero on RA/2019/596. Rahankeräyslupa on voimassa 15.8.2019-14.8.2021 koko maassa Ahvenanmaata lukuun ottamatta.

Kerättäviä varoja käytetään Sininauhasäätiön tukiasunnoissa asuvien ja muiden säätiön asiakkaiden elämänhallintaa ja terveyden edistämistä tukeviin tarkoituksiin (virkistys, retkeily, kulttuuri, ruoka-apu, perhetyö, hengellinen työ), asiakkaille annettavaan materiaaliseen apuun. Lisäksi varoja käytetään säätiön uusien tukiasuntojen hankintaan, että tukiasuntojen korjauksiin ja perusparannuksiin.

Kunnioitamme yksityisyyttäsi. Lue lahjoittamiseen liittyvistä tietosuojakäytönnöistämme: Tietosuojaselosteemme

 

© 2020 Sofia Eskola & Emilia Musturi / Sininauhasäätiö

Sininauhasäätiö_regular_RGB.png